Τεχνική Εμπορική Εταιρεία

Μελέτες Επιβλέψεις Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων
Είδη Θέρμανσης - Κλιματισμού - Πυροπροστασίας
Πισίνες - Επεξεργασία νερού - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Net Metering - Αυτοπαραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας

Μηδενισμός στην κατανάλωση της ΔΕΗ !!!

·         

·         Ελάτε να μηδενίσουμε την κατανάλωση σας στην ΔΕΗ!!!

·         Με τον νέο νόμο για το Net Metering (Αυτοπαραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας).

·         Με τοποθέτηση σε όποιοδήποτε χώρο, ακόμη και γειτονικό

·         Με τα κορυφαία φωτοβολταϊκά πάνελ σε απόδοση, διάρκεια ζωής και ποιότητα κατασκευής.

·         Συγκρίνετε την πληθώρα εγκαταστάσεων που έχουμε κατασκευάσει στα πλαίσια του προγράμματος Φωτοβολταϊκά στις Στέγες.

·         Απόδοση με πραγματικές μετρήσεις, τουλάχιστον 15% παραπάνω από τις εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών με μονοκρυσταλλικά και πολυκρυσταλλικά πάνελ.

·         Τώρα και με εξασφάλιση χρηματοδότησης από εμάς, μέχρι και σε 100 δόσεις.

  

Εμπιστευτείτε μας για, εγγύηση στην ποιότητα - εξοικονόμηση χρημάτων - προστασία του περιβάλλοντος.

 

Με πείρα, γνώση και σεβασμό στο περιβάλλον, μαζί σας χτίζουμε το μέλλον.

 

Net Metering

 

Το Net Metering ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 1980 και εφαρμόζεται πια με επιτυχία σε πολλές χώρες. Η εφαρμογή του στη χώρα μας ξεκίνησε από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Στην πράξη, είναι μια συμφωνία που σας επιτρέπει να συμψηφίζετε την ενέργεια που παράγετε, με την ενέργεια που καταναλώνετε σε ετήσια βάση.

Το net metering είναι μέθοδος συμψηφισμού ενέργειας από φωτοβολταϊκά και άλλες ΑΠΕ. Σε αντίθεση με τα φωτοβολταϊκά με ταρίφα (feed-in tariff), στα συστήματα net metering ο συμψηφισμός παραγώμενου και καταναλισκόμενου ρεύματος είναι ενεργειακός (σε kWh) και όχι "λογιστικός" (σε €). Και τα μεν και τα δε ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία των διασυνδεδεμένων φωτοβολταϊκών on-grid ή grid-connected systems διεθνώς (σε αντίθεση με τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά - off grid) όπου υπάρχει σύνδεση με το δημόσιο δίκτυο. Το net metering έχει αναρίθμητα πλεονεκτήματα και προσφέρει άμεση απόσβεση για τον ενδιαφερόμενο, ενώ προστατεύει το περιβάλλον χωρίς να επιβαρρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το net metering είναι πλέον από τον Ιανουάριο του 2015 νόμιμο και στην Ελλάδα. Εδώ και αρκετά χρόνια το net metering αποτελεί τον κύριο τρόπο συμψηφισμού ενέργειας με φωτοβολταικα σε πολλές χώρες του κόσμου. Οι τεχνολογίες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έχουν πλέον ωριμάσει και περνούν από την φάση των κρατικών επιδοτήσεων στην ισοτιμία με τις συμβατικές πηγές και την άμεση χρήση τους για αυτοκατανάλωση.

 

 • Η Αυτοπαραγωγή αφορά καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή Τάση.
 • Αφορά μόνο σε συστήματα φωτοβολταϊκών.
 • Η μέγιστη επιτρεπόμενη ισχύς είναι 20 KW ή αν είναι πάνω από 20 KW η ισχύς μπορεί να είναι μέχρι το 50% της συμφωνηθείσας ισχύος κατανάλωσης της παροχής.
 • Τα όρια διαφοροποιούνται για το Μη Διασυνδεδεμένο Σύστημα με ανώτατη ισχύ για τα μεν Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά τα 20KW ενώ για την Κρήτη τα 50KW.
 • Για φορείς που επιτελούν κοινωφελές έργο υπό τις οριζόμενες από το Νόμο προϋποθέσεις η ΥΑ επιτρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο της συμφωνηθείσας ισχύος κατανάλωσης της παροχής.
 • Εγκατάσταση αυτοπαραγωγής μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε στα σημεία που επιτρέπονται σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου. (δηλ. δεν περιορίζεται στις στέγες)
 • Οι αυτοπαραγωγοί θα καταβάλλουν ΕΤΜΕΑΡ μόνο για την ηλεκτρική ενέργεια που συνολικά απορροφούν από το Δίκτυο ή το Σύστημα.
 • Ο ενεργειακός συμψηφισμός θα γίνεται ετησίως στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος του αυτοπαραγωγού.

Πλεονεκτήματα net metering

Το net metering έχει αναρίθμητα θετικά χαρακτηριστικά:

 • Η κατανάλωση γίνεται κοντά στην παραγωγή μειώνοντας τις απώλειες στα καλώδια
 • Ο ιδιώτης ή ο επαγγελματίας δεν εξαρτάται από το κράτος για να επιδοτηθεί και εν τέλει να πληρωθεί για την επένδυσή του 
 • Τα ελληνικά νοικοκυριά μπορούν να ξεχάσουν το κόστος ρεύματος μια για πάντα!
 • Όσες αυξήσεις και αν κάνει η ΔΕΗ δεν υπάρχει επιβάρυνση...
 • Η χώρα μας απαλάσσεται από ενεργειακές εξαρτήσεις - κόστη.
 • Μειώνονται οι εκπομπές CO2
 • Ελαχιστοποιείται η περιβαλλοντική επιβάρυνση περιοχών κοντά σε εργοαστάσια παραγωγής ρεύματος με λιγνίτη

 

     Η απόδοση των πάνελ Solar Frontier φαίνεται εδώ.

 • image of Φωτοβολταϊκά panels Solar Frontier
  Φωτοβολταϊκά panels Solar Frontier Η μονάδα της Solar Frontier είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φωτοβολταϊκών panels στην Ιαπωνία και το μεγαλύτερο εργοστάσιο στον κόσμο, παραγωγής thin film CIS πάνελς. Τα εν λόγω πάνελς λεπτού υμενίου (thin film)είναι εύκαμπτα και κατασκευάζονται από χαλκό, ίνδιο και σελήνιο (Copper, Indium and Selenium) από όπου πήραν και τηνονομασία CIS. Η νέα μονάδα της Solar Frontier ξεκίνησε να λειτουργεί το Φεβρουάριο του 2010 και μόλις 16 μήνες μετά ηπαραγωγή της αγγίζει το 1 GW ετησίως.
 • image of Φωτοβολταϊκά πάνελ Sanyo
  Φωτοβολταϊκά πάνελ Sanyo Τα πάνελ της Sanyo είναι από τα πιο αποδοτικά της αγοράς. Διαθέτουν μικρή επιφάνεια ανά εγκατεστημένο KWp και μικρό συντελεστή μείωσης της ισχύος τους με την θερμοκρασία.
 • image of Φωτοβολταϊκά πάνελ Luxor
  Φωτοβολταϊκά πάνελ Luxor Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ένα Φ/Β πάνελ είναι συνεχούς ρεύματος (DC), και παράγεται όταν το πάνελ εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Η εταιρία μας μπορεί να σας διαθέσει πάνελ πολλών εταιριών,
 • image of Inverters - Αντιστροφείς SMA
  Inverters - Αντιστροφείς SMA Τα inverter αποτελούν την καρδιά του Φ/Β συστήματος. Είναι αυτά που μετατρέπουν την συνεχή τάση που παράγουν τα Φ/Β πλαίσια σε εναλλασσόμενη, ώστε να συνδεθεί το σύστημα με το δίκτυο της ΔΕΗ.

  ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

  ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ

  ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

  ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  ΑΝΤΛΙΕΣ

  ΗΛΙΑΚΑ

  Τελευταία Νέα μας