Τεχνική Εμπορική Εταιρεία

Μελέτες Επιβλέψεις Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων
Είδη Θέρμανσης - Κλιματισμού - Πυροπροστασίας
Πισίνες - Επεξεργασία νερού - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

Μελέτες Επιβλέψεις Ηλιακών Συστημάτων

Ηλιακά Συστήματα

Η εταιρία μας αναλαμβάνει την μελέτη και κατασκευή πάσης φύσεως εγκαταστάσεων ενεργητικών ηλιακών συστημάτων (τοπικές και κεντρικές) για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και για θέρμανση κτιρίων (ηλιακή θέρμανση). Έχουμε μελετήσει και κατασκευάσει πολλές εγκαταστάσεις ηλιακών συστημάτων σε κτίρια διαφόρων χρήσεων (γραφεία, κατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία,  βιομηχανίες, εμπορικά κέντρα κλπ).

Η εταιρία μας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις "με το κλειδί στο χέρι" για παραγωγή ζεστών νερών χρήσης και θέρμανση κτιρίων (ηλιακή θέρμανση) με την χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας αναλαμβάνοντας την μελέτη και κατασκευή. Η εμπειρία μας από τις μελέτες και τις εγκαταστάσεις που έχουμε κατασκευάσει στον τομέα των ενεργητικών ηλιακών συστημάτων εγγυάται μια άρτια τεχνική εγκατάσταση και σωστή, αποδοτική, οικονομική λειτουργία αυτής.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τα ηλιακά συστήματα αξιοποιούν την ηλιακή ενέργεια δηλ. την ενέργεια που προέρχεται από τον ήλιο και που είναι μια μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

Η Ελλάδα είναι χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια και προσφέρεται για την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια αξιοποιείται από τα ηλιακά συστήματα σε εγκαταστάσεις:

 • για την παραγωγή ζεστών νερών χρήσης αντικαθιστώντας σε κτίρια τον κλασικό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
 • για θέρμανση χώρων (ηλιακή θέρμανση) κτιρίων
 • για παραγωγή ζεστών νερών που απαιτούνται σε παραγωγικές διαδικασίες όπως σαπωνοποιεία, βαφεία, ζυθοποιεία κλπ.
 • για θέρμανση εδάφους σε θερμοκήπια

Τα ηλιακά συστήματα παραγωγής ζεστών νερών χρήσης διακρίνονται σε:

 • Τοπικά ή ατομικά (ηλιακοί θερμοσίφωνες)
 • Κεντρικά (Boiler ζεστού νερού με συστοιχία ηλιακών συλλεκτών)

 

Ηλιακός Συλλέκτης

Η καρδιά ενός ενεργητικού ηλιακού συστήματος είναι ο ηλιακός συλλέκτης. Ο συλλέκτης μπορεί να είναι με απορροφητή Black Paint ή με επιλλεκτικό απορροφητή τιτανίου. Ο επιλεκτικός απορροφητής προσφέρει 30% μεγαλύτερη απόδοση από τον Black Paint. Συνεπώς με τη χρήση επιλεκτικών απορροφητών μπορούν να χρησιμοποιηθούν συλλέκτες μικρότερης επιφάνειας, με απόδοση ίδια με τους συλλέκτες με απορροφητή Black Paint. Πάνω από την απορροφητική επιφάνεια βρίσκεται ένα διαφανές κάλυμμα, από γυαλί ή πλαστικό, που αφήνει τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν, αλλά εμποδίζει την θερμότητα να ξεφύγει. Αν τοποθετήσουμε σωληνώσεις με νερό σε επαφή με την απορροφητική επιφάνεια, μπορούμε να της αποσπάσουμε την πολύτιμη, συγκεντρωμένη ενέργεια. Αυτή την ενέργεια τη μεταφέρουμε, με τη μορφή ζεστού νερού, σε μια μονωμένη δεξαμενή αποθήκευσης (boiler), απ’ όπου θα την πάρουμε όταν τη χρειαστούμε.

 • image of HΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ SKYLAND
  HΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ SKYLAND Η εταιρία μας εμπορεύεται ηλιακούς θερμοσίφωνες Skyland εδώ και 15 χρόνια. Η ποιότητα κατασκευής τους είναι άριστη και εξασφαλίζει μέγιστη απόδοση με ελάχιστες θερμικές απώλειες.

  ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

  ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ

  ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ

  ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

  ΑΝΤΛΙΕΣ

  ΗΛΙΑΚΑ

  Τελευταία Νέα μας